Колеги,ПОМОЩ!!От 4-5 дни колата взе да ми гасне на всяко натискане на съединителя. Преди семица и половина бях на диагностика (при Джими в Пловдив) и каза че не излизат никакви грешки и колата си работи нормално.Има и ГИ но това е друга тема и че на газ пак постоянно гасне.Някакви идеи какво може да е(стъпковото моторче примерно) или да му я карам пак да я закача.Незнам вече к'во става...
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с оборотите
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщениеи аз мисля чe проблема е заради въздуха. Провери всички съединения на газовата, притегни изпарителя, провери вакуума на всмукателния колектор!
Comment
-
Първоначално публикувано от donticiano Покажи съобщениеКолега исках да кажа че това го прави на бензин... а не на газ....явно не сте ме разбрали
Comment
-
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеКолегата иска да каже, че това са все потенциални места, от където морота може да смуче въздух. Провери ги.
Отивам да я разгледам веднага,но то трябва да е нещо доста фрапиращо отворено или разхлабено?? Или пак греша?
Comment
-
Само за пример, ако ти е разкачено мъркучето за вакуума на ГИ или е спукано, смуче въздух, в случая се пада след дебитомера... или няма да можеш да запалиш на бензин или ще запалиш с големи мъки и постоянно ще се опитва да загасне. Ако ти е разхлабена рейката с дюзите на газовата и смуче от някъде от там въздух, се очакват същите симптоми на бензин. На газ може и да няма осезаеми проблеми, понеже минаваш в друг режим на управление на работата на двигателя, но проблема си е там и те дебнеСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
-
Aз допреди година имах 155-ца и тя отвреме на време губеше мощност, не гаснеше, ама педала до дупка , а тя неможе да откине от 1000-1200 оборота. Ходих на диагностика и се оказа спукан маркич между дебитомера и двигателя (той е един дебел пластмасов на вид и видимо не се забелязваше нищо). Решението беше да го залепим с изолирбант (много сполучливо стана) или нов за 105 лв.
Преди 3 дни си купих 146 1.4ТС и има подобен проблем - като я паля сутрин студена и подам газ все едно се задавя - няма мощност, пука, трудно вдига оборотите, като загрее след 5 мин и се оправя, та ако някой може да ми каже нещо по въпроса или като съм свободен да отивам на диагностикаLast edited by Zhelio_155; d.m.y г., 16:18.Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.
Comment
-
колеги, при мен нещата не вървят добреее...послушах аз маистора и отидох да си взема друга клапа... обаче тя се оказа с по голям диаметър на отвора които е към двигателя иначе всичко друго си съвпадна.. сложих го аз ии..4000 оборота опитах да настроя.. нищоо.. оказа се че е за 156.. и сега си имам дроселова клапа която не ми върши никаква работа а там от където я взех не искат да ми връщат парите...
Comment
-
Първоначално публикувано от donticiano Покажи съобщениеколеги, при мен нещата не вървят добреее...послушах аз маистора и отидох да си взема друга клапа... обаче тя се оказа с по голям диаметър на отвора които е към двигателя иначе всичко друго си съвпадна.. сложих го аз ии..4000 оборота опитах да настроя.. нищоо.. оказа се че е за 156.. и сега си имам дроселова клапа която не ми върши никаква работа а там от където я взех не искат да ми връщат парите...АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Колега, тръгни от простото към сложното - разгледай внимателно връзките на въздухопроводите, разкачи и огледай маркучите за някакви пробойни.
Свещите, лулите и кабелите са едно от важните неща и ако не са поглеждани, както и всички слаботокови контактни връзки, може да те доведат до заблуди - това са все елементарни неща.
Почистването на дроселовата клапа също не е нещо сложно - един натиска педала на газта, а другия почиства нагара.
Дори да не е от това което ти споменавам, действията не са излишни.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеТук по-скоро проблема е свещи, или дебитомер. Квото и да си говорим, без качествена диагностика си е хвърляне на боб. Може да излезе и нещо съвсем друго.
ТЪРСЯ ръчка за регулиране на волана за 146-ца, че на една автомивка ми я счупиха и няма никъде, където търсех. Благодаря.Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от Zhelio_155 Покажи съобщениеОК благодаря, при първа възможност ще и няправя диагностика (на 4-ти км мисля че имаше сервиз за итал. коли, надявам се да са добри).
ТЪРСЯ ръчка за регулиране на волана за 146-ца, че на една автомивка ми я счупиха и няма никъде, където търсех. Благодаря.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
Comment